19 Ocak 2024 Cuma

2023 HOLLANDA

 2023 Hollanda Gezisi

Ben daha önce birkaç kez Hollanda
Ben daha önce birkaç kez Hollanda'ya gidip her yerini detaylı gezmiştim. Avusturalya dönüşü İstanbul'a en uygun bileti Amsterdam'dan bulunca bir de kişini göreyim diye iki gece Amsterdam'da kalmalı bilet aldım. Bu gezimde  gördüğüm yerleri kısaca  yazdım.
Havaalanından şehre gelen otobüste (Tek yön 6:50 Euro)müzeye yakın yerde indim.


1-Rijksmuseum.. müzesi :Giriş 22.50 Euro. Dışı da muhteşem olan bu bina 
3 katlı ve bahçeli. İçinde en az 3-4 müzeye bedel resimler, eşyalar takılar, porselenler, gemi maketleri, silahlar...Ne ararsanız var. Çok doyurucu müze.
Hemen yakınında 

 2-Van Gogh:Daha önce gittiğinden gitmedim.
Müzede sanatçının 200’ü aşkın tablosu ile 500’e yakın çizimini görebilirsiniz. Özellikle Yıldızlı Gece (The Staryy Night) tablosu en ünlü eseri.
Yürüyerek

3-VondelparkAmsterdam’ın bu en büyük  parkında  göl ve su yolla ı çok güzellik katmış. Her taraf kanallarla örülmüş. Parkı yürüyerek  veya  bisiklet ile gezebilir ,piknik yapabilirsiniz. Buradan yürüyerek veya tramvay ile Amsterdam Central Station’a kadar gidebilirsiniz. 

4-   Oude Kerk(Eski kilise) Giriş   13:50 Euro
1302 yılında Gotik tarzda inşa edilen Oude Kerk Amsterdam’ın en eski dini  kilisesi. Ahşap tavanları ve vitrayları görülmeye değer.

Not: Kiliseye giderken uyuşturucu kullanılan dükkanları ve uyuşturucu müzesini de görebilirsiniz.   Birçok golden oluşan yürüyebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz çok güzel bir park.

4-Red Light District: Burası gerçekten biz Türkler için çok ilginç.
Uyuşturucu içebileceğiniz  mekanların yanında aklınıza gelemeyecek fantezi araçlarının satıldığı seks shoplar. Kısaca cinsellikle ilgili aradığınız her şeyi bulabileceğiniz kanal kenarı bu caddede asıl giriş katlarda müşteri bekleyen fıstık gibi kızlar. Kırmızı perdeyi kenara çekmiş kendini gösteren kız artist kadar güzeldi. Işık altında cildi harika görünüyordu .Aklım almıyor bu kadar genç ve güzel kızların seks ile para kazanıyorlar.

5-Dam Meydanı: Güzel eski binaların ve heykellerin olduğu güzel bir meydan. 
Not: Yol boyu bir çok Peynir test etmek dükkanlar göreceksiniz. Eskisi  gibi parçalar büyük değildi.

5-Red Light District: ilk gördüğümde güzel kızların yarı çıplak kırmızı perdeleri açıp kendilerini cadde üzerindeki düz ayak odalarında pazarlamalarına inanasım gelmemişti. Bu caddeden  erkek akrabaları geçerken bunları görürse utanmazlar mi diye bir Türk olarak düşünmüştüm. Bizde bilindiği gibi  her şeyi gizli yapmayı öğretmişler.
Burada ki seks shoplar da satılanlar da çok ilginç. Seks ile ilgili aklınıza gelen veya gelemeyen her türlü objeyi görebiliyorsunuz .Bu gelişmiş ülkeler her şeye çok rahat ulaşabildiklerinden sanırım farklı seçeneklere yöneliyorlar.

6-Dam Meydanı: Kalabalık ve aktif bir meydan. Ulusal Anıt,  Madame Tussauds Müzesi ve Niuewe Kerk (Yeni Kilise) bu meydanda.
Not: Yol boyu Peynir test edebileceğiniz birçok dükkan göreceksiniz.

7-Begijnhof:14. yüzyılda inşa edilmiş olan harika evlerle çevrili olan avlunun içinde  Amsterdam’ın en eski 34 nolu evi kaçırmayınız.

8-Jordan: Bu sokaklarda da eski evler, dükkanlar vb. var. Keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

9-Kanal Turu:
3-bot 13 Euro.Çocuk9 Euro.
Kuş olmasına rağmen hava güzeldi. Ara ara yağmur atıştırdı. Bir saatlik bu gezide bot, önemli binaların olduğu kanallardan geçti .Birbirinden hafifçe ayrılmış "Dans eden binalar" da ilginçti. Bot turu yazın çok daha keyifli oluyor.
HAVA ALANI: Çok güzel, temiz ve modern. Her birimde bir Türk bulabilirsiniz. Hiç dil bilmeseniz de size yardımcı olabilecek bir Türk ile karşılaşacaksınız.

PEGASUZ HAKKINDA:
Artık kabin bagajının ağırlığına  değil büyüklüğüne bakıyorlarmış çanta deniliyordu ama ben dahil herkesin yanında ikinci çanta da vardı. Hatta ben iki tane uçak battaniyesi ve 3 şapkayı Çantalarımı yanında elimde geçirdim. Kısaca kurallar esnetilmiş. Ama uçak içinde bir küçük  su 2 Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder