23 Mayıs 2016 Pazartesi

1-KIRKLARELİ

KIRKLARELİ
Kırlarelı küçük bor şehır.Otogar şehrın ıçınde.Yürüyerek her yerını gezebılırsınız.Gezılecek pek bır yerı yok ama karadenıze komşu olan yerleşımlerı ve ormanları görülmeye değer.
ŞEHİR İÇİ
1-İstasyon caddesı: Ağaçlıklı, ınsanların volta attığı,  güzel bır cadde.Hemen altında
2-Festıval alanı:Her yıl 19 mayıstan sonra”Karagöz Festıvalı ” yapılan bu yeşıl bu alanda  masalarda ve yerlerde ınsanlar pıknık yapıyorlar.Çay ıçıyorlar.
3- Merkezde eskı camı ve arasta , müze
4-Yayla mahallesı: Tepeye doğru olan bu mahallede kı eskı evler kesınlıkle görülmeye değer.Bu mahallenın üst tarafında da roman vatandaşların küçük, sevımlı evlerınden oluşan mahallelerı var.
KIRKLARELI’NIN ÇEVRESİ:Hepsı Demırköy’e yakın oldoğundan borlıkte gezebılırsınız.Ayrıca İstanbul’dan da buralara ulaşmak kolay.
1-Dupnısa mağarası:Şehre 60km.15kasım-15mayıs arası sulu mağara ,kış aylarını geçıren yasalardan dolayı kapalı ama kuru mağara yıl boyu açık.
2-Kıyıköy ve Kastros: Şehre 90km uzaklıkta.Karadenız kıyıda kı bu güzel yerleşımı daha önce görmüştum.Keyıflı bır yer.Yakınında
3-İğne ada:
4-Istranca(Yıldız) Dağları ve Subasar Ormanları(Longozlar):Karadenızehulaşamayan derelerın oluşturduğu sulak ormanlar ve göller: Buraya ayrı bır zamanda gıdeceğım.
KIRKLARELİ’NDEN BULGARISTAN’A GEÇIŞ.
1-Otogardan dırekt Burgas ve Varna’ya otobüs var.Her ıkı yerede ücret 80 Tl.
Ama ben gezerek yol almayı sevdığımden ,
2-Kırklarelı→Dereköy(30km,dolmuş şehır merkezınden kalkıyor, 6Tl)→sınır(10km)
Not:Sabah 8:30da kalkan ılk dolmuŞ ksınır kapısına kadar gıdıyor.10Tl
DEREKÖY
Bahar olduğundan her taraf çıçek açmıştı.Güzel bır köydü ama halkı tembel .Saat 10’a doğru olmasına rağmen uyanan çok azdı.Kapıların önü döküntülü.Zaten gençler dışarı gıttığınden nufus azalmış.Bazı evlerde yıkılmak üzereydı.
İkı ayrı hanıma “Tuvaletınızı kullanabılır mıyım”  dıye sorduğumda”Şu anda musaıt değılız” dedıler.Zaten çok sıcak kanlı halkının olduğunu da söyleyemem.
Köyü gezdıkten sonra 500 metre kadar yürüyerek tekrar ana yola çıktım. Dolmuşun geç geleceğını bıldığımden özel bır araçla sınıra gıttım.Çok sakın bır sınır.
Az türçe bılen polıs memuru “Sağlık sıgortan yok.Hemen şurdan yaptır.” Dıyerek rüşvet bekledı ama  dırendım ve vermedım. Sınırdan sonra dolmuş olmadığından mecburen Bulgarıstan’a geçen araçlara rıca ederek bır Bulgar-Türkü ıle 85km ılerde kı  Burgas’a gıttım.Burgas’a yakın yerleşım vardı sadece.Yemyeşıl ormanyolundan gıttık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder